vijesti www.metkovic.hr

 Šport

RK Metković 1963 u rukometnom trileru obranio domaće bodove

Metković, 7.3.2016. - RK Metković 1963 sinoć je metkovskim zaljubljenicima u rukomet priredio pregršt uzbuđenja u utakmici 17. kola I. HRL u kojoj je igrao s RK Osijek te ga u do kraja neizvjesnoj utakmici pobijedio 25 : 24.

Utakmica je bila puna lijepih zgoditaka i odličnih obrana. Poveo je domaćin golom Zovke iz sedmerca, što je bilo jedino domaće vodstvo sve do zadnjih minuta. Uz gol-dva prednosti Osječani su cijelo poluvrijeme čvrstom i pokretnom obranom gasili nade domaćina da bi mogao napraviti preokret.

Na odmor se otišlo pri rezultatu 11 : 14, no u prvih pet minuta nastavka Metkovci serijom od tri pogotka izjednačuju. Osječani odmah uzvraćaju i ponovno do 53. minute stalno vode. Rasplet se dogodio u zadnjih četiri minute, kada domaći trima pogodcima prave dva razlike, što su gosti do kraja uspjeli smanjiti na minus jedan.

Metkovci su uspjeli iskoristiti četiri od šest sedmeraca, a Osječani tri od četiri. Domaći vrata Darijan Bošković uspio skupiti 17 obrana. Među domaćim strijelcima najraspoloženiji je bio Ivan Koncul sa sedam pogodaka, potom Jurica Zovko i Damir Mataga s po pet, Boris Miletić s četiri, Filip Vistorop s dva te Nedjeljko i Andreas Dominikovića s po jednim pogotkom.

Najuspješniji među gostima bili su: Domagoj Nedić sa šest pogodaka, Matej Radović s pet, Perica Džijan s četiri, Rene Mihaljević i Vedran Šaravanja s po tri, Borna Manci Mićević s dva i Luka Stojinović s jednim.

Metkovci su trenutno na 4. mjestu, ispred Osječana koji imaju isto bodova, ali lošiju gol-razliku. Sljedeće subote naši putuju u Županju, u kojoj ne bi trebalo biti iznenađenja.
Foto: Z. Mateljak