vijesti www.metkovic.hr

 Kino

Ženama na dar

Metković, 5.3.2016. - Hrvatska mreža neovisnih kinoprikazivača i Hrvatski audiovizualni centar povodom 8. ožujka, Međunarodnoga dana žena, organiziraju Ženijalni vikend s filmskim projekcijama u 23 nezavisne kinodvorane diljem Hrvatske. Kao član Mreže u akciju se uključilo i metkovsko Kino Pobjeda, unoseći još nešto.

Prva projekcija na sam Dan žena bit će u 20 sati, a na platno će film Brooklyn koji je nominiran za Oscara 2016. u kategorijama najbolji film, najbolja ženska glavna uloga i najbolji adaptirani scenarij. U petak, 11. ožujka u isto vrijeme pretpremijerno će se prikazati hrvatski film S one strane, koji je u sklopu programa Panorama 66. prikazan na Međunarodnom filmskom festivalu u Berlinu. Riječ je o igranom filmu koji je kritika dobro prihvatila, posebno ističući režiju Zrinka Ogreste i glumu Ksenije Marinković. Cijena ulaznica za oba filma bi te 20 kuna.

No, u Ženijalni vikend uključili su se i neretvanske vinarije s vinogorja Komarna: Rizman, Vinogradi Volarević i Trerra Madre. One su darovale svoja vina koja će posjetitelji Kina moći degustirati 8. ožujka na druženju koje uz ambijentalnu glazbu počinje u 19 sati pred projekciju filma Brooklin.