vijesti www.metkovic.hr

 Obrazovanje

Četiri uratka metkovskih učenika upućena na državnu Smotru

Metković, 4.3.2016. - Na županijskoj Smotri LiDraNo 2016. održanoj 1. ožujka u Dubrovniku učenici osnovnih i srednjih škola sudjelovali su s 51 literarnim i 22 novinarska rada, tri radijske emisije, tri školska lista te s 24 pojedinačna i 17 skupnih scenskih nastupa. Iz metkovskih škola na državnu Smotru upućena su četiri uratka.

U srednjoškolskoj kategoriji s pojedinačnim scenskim nastupom Mačkana državnu Smotru je upućen gimnazijalac Ivan Vidović. Ivanova mentorica je prof. Suzana Nižić.

S novinarskim uratkom Lajkom do propasti dalje je prošla Matija Borovac, učenica Gimnazije Metković kojoj je mentorica prof. Martina Pačić.

Antonio Krmek Srednje škole Metković također je nagrađen odlaskom na državnu Smotru. Njegov se literarni rad zove Fališ mi, mentorica tomu mladomu literatu je je prof. Nikolina Anković.

U kategoriji osnovnih škola za radijsku emisiju Naš otac Ante Gabrić učenici 5. razreda OŠ Stjepana Radića s voditeljicom Aleksandrom Lukić-Skelić, također zasluženo idu na ovogodišnji državni LiDraNo.

Čestitamo učenicima i njihovim mentoricama!