vijesti www.metkovic.hr

 Rad udruga

Ivan Bilić novi predsjednik HPD 'Gledavac'

Metković, 4.3.2016. - Hrvatsko planinarsko društvo Gledavac iz Metkovića u srijedu je u Gradskoj knjižnici održalo Redovitu godišnju skupštinu na kojoj je Ivan Bilić izabran za novoga predsjednika Društva.

Prije izbora predsjednika podneseno je Financijsko izvješće za 2015. godinu te predstavljen Plan rada za 2016. godinu i ambiciozna zamisao o Europskom pješačkom putu E-12 koji je zamišljen kao posljednji u mreži europskih pješačkih putova. Naziva se još i Mediteranski pješački put budući da se proteže duž europskih morskih obala od Španjolske do Grčke.

Europskim putovima godišnje prođe preko tri milijuna ljudi pa bi realizacija toga projekta bila dobra za širu zajednicu. Troškovi Projekta jako su visoki pa u Društvu traže ozbiljnoga nositelja Projekta za apliciranje na fondove EU.

Dosadašnji predsjednik Društva Tonći Padovan podnio je ostavku zbog nemogućnosti aktivnijega sudjelovanja u radu Društva i za novoga predsjednika predložio Ivana Bilića, likvidatora u Društvu. On je to prihvatio pa ga je Skupština jednoglasno izabrala za predsjednika.

Skupština je donijela i Odluku o izmjeni Statuta kako bi joj se olakšao rad. Tako više za izmjenu Statua nije potrebna natpolovična većina nego jednotrećinska.