vijesti www.metkovic.hr

 Obrazovanje

Srednja škola Metković uspješna na županijskim i međužupanijskim natjecanjima

Metković, 2.3.2016. - Vrijeme je županijskih i međužupanjiskih školskih natjecanja. Neka su završila, a neka nas očekuju. Evo kako su na njima do sada prošli učenici Srednje škole Metković.

 

MEĐUŽUPANIJSKO NATJECANJE TEHNIČKO-STROJARSKIH ZANIMANJA

Učenici 4. d razreda računalnih tehničara u strojarstvu postigli su hvalevrijedan uspjeh na međužupanijskom natjecanju održanom u Splitu. Dizajniranje računalom u programu AutoCAD nije predstavljalo nikakav problem za metkovske srednjoškolce pa je prvo mjesto zasluženo je osvojio Petar IIić, a drugo Ilija Džono. Mentori su im bili profesori Matej Lazarević i Željko Medić. Učenici s tim rezultatima idu dalje na državno Natjecanje.

 

ENGLESKI JEZIK

Pod vodstvom profesorice Zorane Vekić učenik Marko Baletić iz 4. d razreda računalnih tehničara u strojarstvu i učenica Mauricia-Anđela Obšivač iz 4. j razreda upravnih referenata podijelili su 6. mjesto na Županijskom natjecanju u engleskom jeziku.

 

LIDRANO

Učenička ekipa pod vodstvom profesorice Nikoline Anković jučer je imala nastup na Županijskom natjecanju u LiDraNo.

Antonio Krmek, učenik 1. d razreda, u pojedinačnom izrazu natjecao se s pjesmom Fališ mi, s kojom je prošao dalje na državnu Smotru. U skupnom izrazu natjecala se dramska skupina s predstavom Zakopčaj srce, u kojoj su igrali Ivan Šunjić, Julio Jelavić, Tomislav Sokol, Luciano Popović, Stipe Jurković, Innel Hadžalić, Marija Herceg, Mario Komazin, Josip Martić i Petar Nogolica.

 

Svim učenicima čestitamo na dosadašnjim rezultatima te im želimo sreću i uspjeh na budućim natjecanjima.