vijesti www.metkovic.hr

 Kino

Sutra kreće filmski maraton povodom 1. rođendana digitaliziranoga Kina 'Pobjeda'

Metković, 1.3.2016. - Od srijede do nedjelje u Kinu Pobjeda pripremaju poseban filmski program povodom prve obljetnice otvaranja digitaliziranoga Kina 'Pobjeda' koje je privremeno smješteno u kazališnoj dvorani metkovskoga GKS-a.

Prva dva dana na repertoaru su filmovi koji su već igrani, no za njih je vladalo veliko zanimanje pa eto prigode di ih pogledaju i oni koji su to propustili. U srijedu će se od 18 sati prikazivati sinkronizirani crtić Robinson Crusoe, a u četvrtak nam se u 20 sati vraća Povratnik za kojega je Leonardo DiCaprio dobio Oskara za najbolju mušku ulogu, a redatelj Alejandro González Iñárritu za najboljega redatelja.

Termin u petak u 20 sati rezerviran je za horor-triler Vrata tame s Nicolasom Cageom, dok su u subotu i nedjelju po dva filma.

Disneyev crtić Zootropola možete pogledati od 17 sati u subotu i u nedjelju (3D), a urnebesna komedija Ima li stjuarda u avionu? na repertoaru je istih dana od 20 sati.

Za tu slavljeničku prigodu cijene svih ulaznica bit će 20 kuna, a male, srednje i velike kokice prodavat će se po cijenama od 6, 10 i 14 kuna.

Tijekom svih pet dana na Radiju Narona iza vijesti u 10 sati bit će nagradna igra na kojoj možete osvojiti besplatne ulaznice.

No to nije sve. Odmah nakon slavlja stiže Ženijalni vikend u kojemu će sudjelovati i Kino Pobjeda.

Riječ je o filmskim projekcijama u nezavisnim kinima diljem Hrvatske povodom 8. ožujka - Međunarodnoga dana žena. U našemu kinu projekcije će biti 8. i 11. ožujka i to: utorak, 8. ožujka u 20 sati film Brooklyn (nominacija za Oscar 2016.: najbolji film / najbolja ženska glavna uloga / najbolji adaptirani scenarij) te u petak, 11. ožujka u 20 sati pretpremijerno hrvatski film S one strane, koji je u sklopu programa Panorama 66. premijerno prikazan na Međunarodnom filmskom festivalu u Berlinu. Riječ je o igranom filmu toga hrvatskoga redatelja koji je kritika dobro prihvatila, posebno ističući režiju Zrinka Ogreste i glumu Ksenije Marinković.

Drugi Ženijalni vikend organiziran je u suradnji Hrvatske mreže neovisnih kinoprikazivača i Hrvatskoga audiovizualnog centra, a odvijat će se u 23 nezavisne kinodvorane diljem Hrvatske.