vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Stariji kadeti nanizali šestu uzastopnu pobjedu

Metković, 1.3.2016. - Uoči gostovanja u Kaštel Sućurcu kod obiju kadetskih momčadi bio je upitan sastav. Bolesti, ozljede i razni izostanci skratili su popis mlađih, a pogotovo starijih kadeta. Mlađi kadeti izgubili su od boljih i kvalitetnijih domaćih košarkaša jer bez dvojice visokih igrača pod obručem nisu mogli računati na neki bolji rezultat, ali su stariji nanizali šestu uzastopnu pobjedu.

Iako bez dvojice startera iz petorke stariji su kadeti još jednom su pokazali zajedništvo i borben duh te došli do novoga gostujućeg uspjeha, šestoga u sezoni od sedam utakmica na gostovanjima. Ključnim za pobjedu pokazao se poziv pleju koji je bio na putu za Zagreb pa praktički iz jednoga busa uskočio u drugi put Kaštel Sućurca. Ne smijemo umanjiti ni podršku onih malobrojnih s klupe koji su bodrili svoje kolege i bili spremni ući i pomoći u borbi za svaki koš.

Prvo poluvrijeme proteklo je u laganoj prednosti naše momčadi od nekoliko koševa, sve do pred odmor kada čine nekoliko grešaka, što domaći košarkaši kažnjavaju i na odmor odlaze s jednim košem prednosti. U nastavku, odmah u trećoj četvrtini, bolja igra košarkaša Metkovića u obrani pa primaju samo šest koševa, a postižu dvadeset. U napadu s tri vezane trice (T. Dodig, M. Pačić, H. Veraja) odlaze na deset razlike, a i na najveću prednost od 45:62, čime rješavaju pitanje pobjednika.

Kod pobjedničke momčadi najefikasniji i najučinkovitiji bio je Hrvoje Veraja s 33 koša i odličnim slobodnim bacanjima 12 od 13 te Filip Proleta s 13 koševa i 14 skokova.

Pred kadetima je najvažnije razdoblje i ispit njihovih mogućnosti. Prema rasporedu, sljedeća im dva tjedna dolaze ogledi s dvjema najboljim i najuspješnijim momčadima iz Splita; prvo s Adriaticom kod kuće pa Splitom u gostima.

 

Košarkaški savez Splitsko-dalmatinske županije

KS SDŽ Liga mlađih uzrasta - 15. kolo

 

stariji kadeti

KK Ribola Kaštela - KK Metković 50:65

 

mlađi kadeti

KK Ribola Kaštela - KK Metković 78:26

 

Pripremio: N. Medak