vijesti www.metkovic.hr

 Obavijest

Voda ispravna za piće

Metković, 25.2.2016. - Prema jučerašnjim rezultatima (iz uzoraka vode za piće uzetih jučer ujutro) Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije u uzorcima vodoopskrbne mreže u Metkoviću izmjerena vrijednost mutnoće je bila 3,02 NTU (granična vrijednost iznosi MDK = 4,00 NTU), a u uzorku iz vodoopskrbne mreže u naselju Prud izmjerena vrijednost mutnoće je bila 2,77 NTU (granična vrijednost iznosi MDK = 4,00 NTU).Iz gore navedenih razultata izmjerene vrijednosti mutnoće su ispod zadanih graničnih vrijednosti te ti uzorci udovoljavaju Pravilniku o zdravstvenoj ispravnosti vode za piće (N.N. 125/13).

U vodoopskrbnoj mreži grada Metkovića i ostalih naselja tendencija je daljnjeg smanjivanja vrijednosti mutnoće u vodi za piće.

Obavijest vrijedi za slijedeća područja:

Grad Metković
Naselje Dubravica i Glušci
Općina Zažablje
Naselje Doljani (BIH)
Naselje Krvavac 2 (Općina Kula Norinska)
Naselja Prud i Vid

Za sva navedena područja voda je ispravna za piće!

Vodovod Metković konstantno prati stanje na čitavom području vodoopskrbne mreže, uzorkuje se konstantno svaki dan i naši korisnici će o svim eventualnim promjenama biti pravovremeno obaviješteni.

Nažalost, mutnoća u vodi za piće je česta pojava u ovo doba godine na našem čitavom području, i istih problema sa mutnoćom prošlih dana su imali i stanovnici grada Ploča a prije toga stanovnici grada Dubrovnika i općine Konavle.

Sve dok se ne izgradi Uređaj za pročišćavanje pitke vode na izvorištu Prud možemo očekivati probleme kod dugotrajnijih padalina (kad grad Metković ima opskrbu vodom iz tog izvorišta) ali Vodovod Metković je tu nemoćan jer nije koncesionar i upravitelj na tom izvorištu i ne može pokrenuti izradu projekta navedenog Uređaja. Koncesionar na navedenom izvorištu je NPKL vodovod (Neretva-Pelješac-Korčula-Lastovski Vodovod) sa sjedištem u gradu Korčuli.


Metković d.o.o. za vodoopskrbu i odvodnju otpadnih voda