vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Unatoč porazima u isključnoj skupini ostavili dobar dojam

Metković, 22.2.2016. - Nakon što su prošle godine prvim nastupom i osvajanjem 5. mjesta na istom natjecanju bili veliko osvježenje, veterani NK Neretve vratili su se s 14. dvoranskog prvenstva veterana Hrvatske s dva poraza u izlučnoj skupini. Prvenstvo na kojem je bio 21 veteranski klub iz cijele Hrvatske održano je u Rovinju od 19. do 21. veljače.

NK Neretvu predstavljali su Goran Galov, Igor Sršen, Drago Bezer, Mario Galov, Marko Bušić, Duško Mijoč, izbornik Neven Majić, tehnički tajnik Boris Galov (gornji red na slici); Martino Sprčić, Ivan Pehar, Vedran Milan, Mile Bebić, Lukša Veraja, Nikša Martinac, Josip Galov (donji red).

Prvu utakmicu momčad Neretve igrala je u petak u 21 sat, nakon 10-satnog putovanja iz Metkovića, što je očito ostavilo traga na svježini. Zagrebačka momčad Trnje pobijedila je rezultatom 4:1, a jedini pogodak za Neretvu postigao je Goran Galov, uz nekoliko nerealiziranih prilika Veraje, Bušića i Pehara, te dvije dvojbene situacije u kojima je sudac možda trebao dosuditi najstroži udarac nakon prekršaja na Igoru Sršenu i Josip Galovu.

U drugoj utakmici u subotu u 11 sati, u kojoj je Neretva morala „loviti“ pet pogodaka razlike za plasman u četvrtfinalni krug natjecanja, igralo se dosta otvoreno s puno prilika. Neretva je izvrsno otvorila pogotkom Gorana Galova u prvoj minuti, momčad Duge Rese brzo je izjednačila pogotkom s bijele točke, a onda je uslijedilo previše promašenih zicera koji su gosti kažnjavali iz protunapada. Do kraja utakmice Dugorešani su postigli još tri pogotka, a Neretva dva, Josip Galov i Nikša Martinac, koji je odlično izvedeni slobodni udarac Josipa Galova unio u gol. Vratar Vedran Milan je imao nekoliko lijepih intervencija, a Duško Mijoč je u dvije prilike jednom zatresao vratnicu.

Prvenstvo je završeno u nedjelju finalnom utakmicom lanjske srebrne i brončane momčadi. Momčad Zagorca iz Krapine pobijedila je GOŠK-a iz Kaštel Gomilice, dok je u utakmici za treće mjesto Dubrava Tim-kabel iz Zagreba pobijedila Gornji Zamet iz Rijeke.

Unatoč dva razočaravajuća poraza, momčad pod vodstvom Nevena Majića ostavila je pozitivan dojam i po ocjenama neovisnih promatrača, posebno u drugoj utakmici, ponovila prošlogodišnji dopadljiv nogomet s puno, nažalost ovaj put, nerealiziranih prilika. No, već postavljen dobar temelj za formalno organiziranje i ukrupnjavanje momčadi veterana pri Klubu te uključivanje u neka buduća cjelogodišnja natjecanja na županijskoj razini i raznim prijateljskim turnirima na kojima bi ovakva momčad bila dostojan promotor grada i doline.