vijesti www.metkovic.hr

 Predstavljanje knjige

Predstavljen SF roman mlade Metkovke

Metković, 19.2.2016. - Mlada metkovska književnica sa splitskom adresom Suzana Crnčević sinoć je u Gradskoj knjižnici predstavila svoj SF roman Otok anđela – Novi svijet. Roman govori o novom svijetu na Zemlji na koju nakon apokalipse padnu anđeli te o njihovim doživljajima i suživotu s ljudima.

Uz anđele, središnja je figura romana osamnaestogodišnja djevojka Vanessa, vrlo zapažena i popularna u društvu, čiji se život mijenja nakon noćne more u snu. Autorica je istaknula da je priča uzbudljiva i da čitača zaista može uvjeriti u to da se i sam nalazi usred zbivanja. Knjiga je pisana uz mnogo slikovitih opisa, njome dominiraju osjećaji ponosa, zavisti, bijesa, ali bilježi i nježne, romantične scene.

Moderatorica sinoćnjega događaja bila je ravnateljica Knjižnice Vesna Vidović, dok su predstavljači čitali neke ulomke iz Suzanina romana.

Autorica je rekla da se u SF romane zaljubila nakon što je J. K. Rowling napisala roman o Harryju Potteru, što je bio korak ohrabrenja da se i sama okuša u pisanju takvih knjiga. Tako je uz puno truda, ljubavi i obiteljske podrške nastao i njen prvijenac napisan na 400 stranica koji su zainteresirani sinoć mogli kupiti po promotivnoj cijeni od 80 kuna.

Po završetku predstavljanja romana okupljeni su pozvani na domjenak što ga je pripremila Suzanina obitelj.
I. Leko, Z. Mateljak