vijesti www.metkovic.hr

 Maškare

'Zdravi grad' prvo mjesto prepustio 'Seoskoj mahali'

Metković, 7.2.2016. - Danas je gradskim ulicama održana još jedna recesijska maškarana povorka u kojoj je osim maškaranih skupina dviju osnovnih škola i gimnazijalaca sudjelovalo i desetak društava te stotinjak pojedinačnih maski.

Povorku su predvodili učenici OŠ don Mihovila Pavlinovića maškarani Neretvansku banku prikazujući neretvanska bogatstva. Slijedili su ih vršnjaci iz OŠ Stjepana Radića maškarani u modu različitih razdoblja rock-glazbe, dok su se gimnazijalci maškarali u kauboj(k)e.

U povorci je sudjelovalo i Pokladno društvo Prud koje čuva tradiciju izvornih seoskih maškara te skupina koja se nazvala Seoska mahala. Lanjski Vikinzi ovoga su puta bili Zdravi grad, a zapažene su još Babuške i dvije prsate Udavače koje će zbog svoje veličine teško naći prosce.

Nakon povorke svi su se okupili na Trgu kralja Tomislava na kojemu je pročitana optužnica protiv princa Marka Krnjevala, za kojega se još ne zna u kojoj će reinkarnaciji dočekati završno suđenje u utorak.

Budući da nije bilo zapaženih pojedinačnih kreacija, dvije nagrade iz te kategorije otišle su Babuškama i Neretvanskoj banci. Treća nagrada od tisuću kuna pripala je Udavačama, a druga od 2000 kn Seoskoj mahali i gatari Maci. Prvu su ponovno osvojili lanjski pobjednici, ovaj put kao Zdravi grad, no oni su odlučiti prvo mjesto prepustiti Seoskoj mahali.

Maškare završavaju u utorak, kada će u 18 sati početi suđenje Marku Krnjevalu te čitanje oporuke i, nadamo se, njegovo treće spaljivanje ove godine.

Sutra donosimo širu fotoreportažu s današnje povorke nakon što napravimo izbor među gotovo petsto fotografija.