vijesti www.metkovic.hr

 Aktualno

Održan treći Modul Stručno- razvojnog centra za provedbu programa odgojno- obrazovnog rada za poticanje darovitosti djece rane i predškolske dobi

Metković, 14.12.2020. - U petak, 11. prosinca 2020. godine, održan je 3. modul edukacije Stručno- razvojnog centra DV Cvit Mediterana (Split) za provedbu programa odgojno- obrazovnog rada za poticanje darovitosti djece rane i predškolske dobi. Zbog sigurnosti i epidemiološke situacije, edukacija je održana putem Zoom aplikacije.

U sklopu provedbe projekta „ Za skladnije i ugodnije predškolske dane u Dječjem vrtiću Metković“ UP.02.2.2.08.0020 u spomenutoj edukaciji sudjelovale su pedagogica, psihologinja i odgojiteljica Dječjeg vrtića Metković.

Jelena Birsa, psihologinja DV Cvit Mediterana održala je predavanje na temu Što je darovitost i kako je prepoznati – proces identifikacije potencijalno darovite djece. Tijekom predavanja održano je nekoliko vježbi, na način da je predavačica podijelila polaznike edukacije u virtualne sobe kako bi se mogao ostvariti rad u grupama. Predavanje Uloga stručnog suradnika pedagoga i odgojitelja u prepoznavanju i identifikaciji potencijalno darovitog djeteta održala je Antonija Babić, pedagoginja DV Cvit Mediterana.

Projekt „ Za skladnije i ugodnije predškolske dane u Dječjem vrtiću Metković“ UP.02.2.2.08.0020 provodi Grad Metković u partnerstvu s Dječjim vrtićem Metković, koji se u potpunosti financira iz Europskog socijalnog fonda, unutar Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Vrijeme provedbe projekta je 30 mjeseci. Ukupna vrijednost projekta je 6.083.886,65 kuna.