vijesti www.metkovic.hr

 Rukomet

Rukometaši Metković – Mehanike izgubili u Trogiru

Metković, 14.12.2020. - U 11. kolu 1. HRL Jug rukometaši Metković – Mehanike gostovali su u Trogiru gdje su od domaćina izgubili s 25:22.

Vrlo hrabra utakmica sa manjkom igračkog kadra od strane gostiju ishodila je zanimljivom rukometnom predstavom. Na poluvrijeme se išlo s rezultatom 12-13 u korist gostiju, što su domaćini kasnije izjednačili i naposljetku uzeli u svoju korist. Još u 56-oj minuti je bilo neizvjesno s rezultatom 22-21 u korist domaćina koji Metkovci do kraja nisu uspjeli izjednačiti.

Bez obzira na izgubljenu utakmicu, svoju ekipu je pohvalio trener Filip Romić.

“Na gostovanje smo otišli bez trojice standardnih igrača, dok smo nositelja igre Nikolu Džonu izgubili u dvadeset i drugoj minuti utakmice. Osim Nikole, poseban doprinos otvaranju utakmice donio je i Josip Milas svojim fantastičnim pristupom igri i obranama. Ne smijem ne istaknuti našeg kapetana Cvitanovića, nositelja obrane Josipa Ćavara kao ni našeg najboljeg strijelca na ovoj utakmici Nedjeljka Jurkovića. Ne mogu reći da sam zadovoljan nakon izgubljene utakmice, ali s obzirom na okolnosti želim sve svoje momke pohvaliti jer ne sumnjam da ćemo u utakmicama što slijede ovakvim pristupom i osvajati bodove”, kazao je Romić.

Na samu utakmicu svoj komentar vezan uz pripreme igrača dao je i sportski direktor Joško Jukić.

“Osvrćući se na period od neugodnog poraza protiv Balića iz vise razloga vezanih uz izostanak igrača, nemogućnost treninga i karantene u klubu, želio bih pohvaliti sve igrače zbog pristupa utakmicama koje su uslijedile nakon toga. Pokazali smo da borbenim duhom možemo nadoknaditi izostanak naših standardnih prvotimaca. Dodatnim treninzima u kojima većinom sudjeluju mlađi članovi unaprjeđujemo općenito kvalitetu igre. Siguran sam da ovakvim pristupom možemo očekivati pozitivne ishode u budućnosti”, kazao je Jukić.