vijesti www.metkovic.hr

 Aktualno

Dalibor Milan: „Međunarodni dan osoba s invaliditetom – moja vrata su vam uvijek otvorena!“

Metković, 3.12.2020. - Povodom Međunarodnoga dana osoba s invaliditetom poruku je uputio i gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan.

Prenosimo je u cijelosti.

„Današnji dan, 3. prosinca obilježava se kao Međunarodni dan osoba s invaliditetom. Cilj obilježavanja ovoga dana je poboljšanje kvalitete života osoba s invaliditetom, ublažavanje posljedica njihove socijalne isključenosti te informiranje javnosti na probleme s kojima se svakodnevno susreću.

Iako se posljednjih godina položaj osoba s invaliditetom poboljšao, tih problema je još uvijek mnogo, a rješenje za njih je u rukama svih nas.

Svi mi moramo svakodnevno raditi i pridonositi kako bi postigli jednakost u društvu koju osobe s invaliditetom zaslužuju, i još važnije - na koju imaju pravo!

Ovim putem želim čestitati udrugama s područja grada Metkovića koje brinu o osobama s invaliditetom. Udruga osoba s invaliditetom "Prijatelj" i "Udruga cerebralne i dječje paralize doline Neretve "Leptirići" primjeri su koje slijede mnoge udruge iz Hrvatske. Obje udruge napravile su mnogo u ostvarivanju prava osoba s invaliditetom, povećanju njihove uključenosti u društvo te u stvaranju empatije koja je vrlo važna.

I privatno i kao gradonačelnik uvijek sam vam na raspolaganju. Moja vrata su vam uvijek bila otvorena i u meni i Gradu Metkoviću uvijek ćete imati partnera i prijatelja!

Sretan vam vaš dan!“, poručio je gradonačelnik Milan.