vijesti www.metkovic.hr

 Kino

Vikend u Kinu 'Pobjeda' – na rasporedu 'Tesla', 'Kućni ljubimci na tajnom zadatku' i 'Otac'

Metković, 20.11.2020. - U Kinu 'Pobjeda' Metković ovoga su vikenda na rasporedu tri filma – 'Tesla', 'Kućni ljubimci na tajnom zadatku' i 'Otac'.

Prvi biografski film o Nikoli Tesli - znanstvenom geniju i najvećem izumitelju s ovih prostora prikazat će se večeras u 19:30. Film kronološki prati Tesline američke godine, nizanje njegovih ključnih otkrića i sukob s Thomasom Alvom Edisonom.

Projekcija nove animirane avanture 'Kućni ljubimci na tajnom zadatku' održat će se u nedjelju, 22. studenoga u 17 sati. Priča se vrti oko psa lutalice Roka koji brine o napuštenim životinjama Robo Cityja tako što krade hranu od bogatih i donosi je manje bogatim životinjama. Kad roboti preuzmu Robo City, životinje shvate da se, unatoč svojim različitostima, moraju osloniti jedni na druge kako bi preživjeli.

U nedjelju u 19:30 održat će se projekcija filma 'Otac'. Za naslovnu ulogu u filmu "Otac" Goran Bogdan nominiran je za najboljega europskog glumca po izboru članova Europske filmske akademije, a sam film ušao je u selekcijski izbor za 'europskoga Oscara'.

Priča prati Nikolu koji, zbog siromaštva, djecu mora predati socijalnoj službi. Usprkos svim nedaćama, ovaj otac ne želi odustati od pravde i prava da odgaja svoju djecu, zbog čega se odluči cijelu državu prijeći pješice i iznijeti svoj slučaj osobno ministarstvu.

Filmske projekcije u Kinu 'Pobjeda' održavaju se u skladu sa preporukama i mjerama Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo i Stožera za civilnu zaštitu RH.