vijesti www.metkovic.hr

 Rad udruga

Leptirići provode projekt 'Radišni i zadovoljni' – objavljen poziv za prijavu budućih korisnika

Metković, 12.11.2020. - U sklopu projekta 'Radišni i zadovoljni' Udruga cerebralne i dječje paralize doline Neretve 'Leptirići' objavila je Javni poziv za iskaz interesa za korištenje potpore i podrške starijim i nemoćnim osobama.

Prijaviti se mogu osobe s prebivalištem na širem području gradova Metkovića i Ploča kojima je potrebna pomoć druge osobe u svrhu unapređenja njihove socijalne uključenosti i kvalitete života. Usluge koje će se pružati krajnjim korisnicima su besplatne, a uključuju pomoć u dostavi namirnica, pripremi obroka, održavanju čistoće i osobne higijene, pomoć u socijalnoj integraciji, ostvarivanju različitih prava te pratnju u različitim aktivnostima.

Zainteresirane osobe prijave mogu podnijeti u pisanom obliku i to poštom ili osobno, a obrazac se može dobiti u prostorijama Udruge Leptirići (Hrvatskih iseljenika 2, 20350 Metković). Rok za prijavu je do 20. studenoga.

Podsjetimo, projekt „Radišni i zadovoljni“ Udruga Leptirići provodit će 18 mjeseci, uz partnerstvo sa Centrom za socijalnu skrb Metković te Hrvatskim zavodom za zapošljavanje. U sklopu projekta na 12 mjeseci će se zaposliti 10 žena u nepovoljnom položaju na tržištu rada s područja doline Neretve, koje će pružati pomoć i podršku za 60 korisnika.

Vrijednost projekta je 928 tisuća kuna, a sufinanciran je iz Europskoga socijalnog fonda, posredstvom Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.