vijesti www.metkovic.hr

 Domovinski rat

Održano edukativno predavanje za branitelje 'Logoterapija u sedam koraka – pronalazak smisla'

Metković, 10.11.2020. - U organizaciji Udruge veterana 4. gardijske brigade Metković i Katoličkoga bogoslovnog fakulteta u Splitu sinoć je u Galeriji GKS-a održan edukativni susret za branitelje pod nazivom 'Logoterapija u sedam koraka – pronalazak smisla'.

Nakon pozdravne riječi člana Udruge Branka Markote, voditelj susreta dr. sc. don Boris Vidović, profesor na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Splitu i logoterapeut, upoznao je sudionike s osnovnim postavkama logoterapije istaknuvši važnost pitanja smisla u ljudskom životu te na koji način se ono odražava u svakodnevnom životu i u odnosu s bliskim osobama.

„Pitanja o smislu usko su vezana i s egzistencijalnim ljudskim pitanjima: Koji je smisao ljudskog života? Ima li smisla boriti se? Koje su vrijednosti za koje se danas borim? Ova pitanja su od velike važnosti za čovjekov život, jer odgovori na ova pitanja direktno utječu na psihofizičko zdravlje osobe i njezine odnose s bližnjima“, istaknuo je Vidović.

Zbog epidemioloških razloga edukaciji je nazočilo desetak branitelja, a u sklopu projekta 'Logoterapija u sedam koraka' planirano je i hodočašće za članove udruge na otočić Visovac, koje će se održati kada se popravi epidemiološka situacija.