vijesti www.metkovic.hr

 Gradska uprava

Grad Metković raspisao dva javna poziva za dodjelu potpora poduzetnicima u ukupnom iznosu od milijun kuna

Metković, 5.11.2020. - Grad Metković danas je objavio i raspisao dva javna poziva za dodjelu potpora metkovskim poduzetnicima u ukupnom iznosu od milijun kuna.

Prvi je Javni poziv za dodjelu potpora poduzetnicima za ublažavanje posljedica uzrokovanih pandemijom koronavirusa. Poduzetnicima kojima je pandemija koronavirusa uzrokovala teškoće u poslovanju dodijelit će se ukupno 500 tisuća kuna, a u svrhu očuvanja razine gospodarske aktivnosti, likvidnosti gospodarskih subjekata te očuvanja radnih mjesta.

Drugi je Javni poziv za podnošenje prijava za dodjelu potpora iz Programa mjera poticanja poduzetništva u gradu Metkoviću za 2020. godinu. Iz toga Programa poduzetnicima će se raspodijeliti ukupno 500 tisuća kuna, a sredstva će se ove godine dodjeljivati u dvije kategorije – potpore novoosnovanim tvrtkama i obrtima te potpore za nabavku strojeva, opreme i uređenja poslovnoga prostora.

Podsjetimo, Grad Metković je ove godine povećao iznos potpora poduzetnicima, a sve kako bi im se olakšalo poslovanje u vremenu pandemije koronavirusa.

„Prošle godine smo iz Programa poticanja poduzetništva dodijelili 500 tisuća kuna, a za razliku od drugih gradova koji, u ova teška vremena, ukidaju programe pomoći poduzetnicima, mi smo odlučili povećati taj iznos jer smo prepoznali njihove potrebe“, izjavio je prošli tjedan gradonačelnik Dalibor Milan koji je pozvao poduzetnike da prouče javne pozive te se na njih i prijave, ukoliko ostvaruju uvjete.

Tekstovi javnih poziva i svi detalji s pripadajućim obrascima mogu se vidjeti i preuzeti na službenoj stranici Grada Metkovića grad-metkovic.hr.

Javni pozivi otvoreni su u razdoblju od 5. studenoga do 19. studenoga 2020. godine, nakon čega se obrađuju prijave. Prijave su rangiraju sukladno ostvarenom broju bodova, a ukoliko dva ili više prijavitelja imaju jednak broj bodova, prednost ima onaj koji je ranije predao zahtjev.