vijesti www.metkovic.hr

 Gradska uprava

Grad 150.000 kuna dodijelio metkovskoj Ispostavi HMS-a

Metković, 27.5.2020. - Gradonačelnik Dalibor Milan jučer je s ravnateljem Zavoda za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije Lukom Lulićem potpisao 150.000 kuna vrijedan Ugovor o financiranju nadstandarda zdravstvene zaštite Ispostave hitne medicinske službe u Metkoviću u 2020. godini.

– Unatoč značajnom smanjenju prihoda Grada Metkovića te nepovoljnoj gospodarskoj situaciji uzrokovanoj epidemijom koronavirusa, Gradonačelnik je odlučio da ulaganje u zdravstvenu zaštitu Grada nije stavka na kojoj se treba i smije štedjeti.

Grad Metković intenzivno prati potrebe zdravstvenih ustanova na svome području. Tako je posljednje dvije godine osigurao više od milijun kuna za poboljšanje zdravstvene zaštite svojih sugrađana. Uz financiranje nabavke potrebne opreme, kao što je transportni inkubator i transkutani bilirubinometar za potrebe rodilišta, hematološki analizator s potrebnim reagensima za potrebe dežurne ambulante, dva CRP analizatora s potrebnim testovima za potrebe pedijatrijskih ambulanti, te vozilo hitne pomoći, i nadstandarda zdravstvene zaštite, Grad financira i smještaj voditelju medicinsko-biokemijskog laboratorija Doma zdravlja Metković – rekao je gradonačelnik Milan.