vijesti www.metkovic.hr

 Obavijest

Slobodno kretanje unutar neretvanskoga dijela županije

Metković, 21.4.2020. - Odlukom o ukidanju nužne mjere zabrane napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka na području Dubrovačko-neretvanske županije od 20. travnja DNŽ je podijeljena u tri cjeline u smislu potrebe vađenja e-Propusnica i to:


  1. Šire dubrovačko područje
  2. Poluotok Peljašac i otoci
  3. Dolina Neretve

Naime, sukladno Odluci o dopuni Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u RH Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske od 18. travnja 2020., Stožer civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije na svojoj sjednici u ponedjeljak usvojio je Prijedlog o izmjeni načina izdavanja e-Propusnica na području DNŽ, a kojim se Prijedlogom Nacionalnom stožeru mijenja režim izdavanja e-Propusnica na području Dubrovačko-neretvanske županije u spomenute tri zone.

Zonu šireg dubrovačkog područja čini Grad Dubrovnik, Općina Dubrovačko-primorje, Općina Župa Dubrovačka i Općina Konavle.

Zonu Poluotok Pelješac i otoci čine Općina Ston, Općina Janjina, Općina Trpanj i Općina Orebić, otok Korčula (Grad Korčula, Općina Smokvica, Općina Vela Luka, Općina Blato i Općina Lumbarda), Općina Lastovo, Općina Mljet.

Zonu Dolina Neretve čine Grad Metković, Grad Ploče, Grad Opuzen, Općina Kula Norinska, Općina Pojezerje, Općina Zažablje i Općina Slivno.

Podjela županije u 3 zone donesena je na temelju prvenstveno epidemiološke procjene, ali i prirodnih i zemljopisnih čimbenika. Podjela u zone ne isključuje primjenu Odluke o mjerama ograničavanja javnog prijevoza u linijskom obalnom pomorskom prometu koja propisuje da prijevoz osoba na otok nije dopušten nijednom vrstom prijevoza.

Odluka stupa na snagu danom objave, a to je danas, 20. travnja 2020.
   

Novi policijski kontrolni punktovi uspostavljeni su na sljedećim lokacijama:

  1. Ston,
  2. Korčula – Dominče i Vela Luka gdje će se kontrola obavljati u vrijeme dolazaka trajekta
  3. Karamatići - ulaz/izlaz na autocestu A-1
  4. Čarapine – Nova Sela
  5. MCGP Zaton Doli
  6. MCGP Klek