vijesti www.metkovic.hr

 Obavijest

Gradska tržnica jutros počinje s radom

Metković, 9.4.2020. - Jutros smo zabilježili pripreme za otvaranje Gradske tržnice te vam prenosimo obavijest Čistoće Metković d.o.o. o njezinu otvaranju, kako za zakupce i trgovce, tako i za građane.

Tržnica je očišćena, a JVP Metković obavio je dezinfekciju cijele tržnice. Također, ponovno se otvara ribarnica te se omogućuje prodaja voća i povrća sa stolova.

Prilikom ulaska u ribarnicu bit će dopušteno da se njoj u istom trenutku nađu najviše tri trgovca te jedan do dva kupca, kako bi se omogućilo socijalno distanciranje te kako bi se ispunili uvjeti propisani Odlukom Stožera civilne zaštite.

Na su tržnici su ispred prodajnih mjesta označene crte udaljenosti između kupaca, čega se je jako važno pridržavati. Isto tako, određen je jedan ulaz i jedan izlaz, kako bi se mogla kontrolirati fluktuacija ljudi. Ulaz je kraj pješačkoga prijelaza, a izlaz polukružno između tržnice i zgrade na Limna

Čistoća poziva posjetitelje tržnice da se pridržavaju tržnog reda i uputa o ponašanju, koje su postavljene na nekoliko mjesta na površini tržnice, te da svojim ponašanjem ne ugrožavaju druge. Preporučuje se nositi rukavice i zamoliti trgovce da samo oni diraju robu, kako bi se smanjila mogućnost zaraze.

Čistoća će po potrebi angažirati i redara koji će u slučaju prevelikoga broja ljudi na tržnici biti prisiljen ograničiti ulaz na tržnicu te, kao upravitelj tržnicom, mole sve posjetitelje da se drže danih uputa i djeluju na suzbijanju širenja korona virusa.