vijesti www.metkovic.hr

 Radionica

Bljakavo druženje

Metković, 28.12.2019. - U Gradskoj knjižnici jučer je održana kreativna radionica Bljakavo druženje s Mrljekom i Prljekom i Jelenom Pervan, namijenjena djeci od tri do sedam godina.

Mrljek i Prljek dvije su zloćkaste bakterije koje vole sve što je mrljavo, prljavo, fujkasto. Oni vole putovati na prljave glave i kose, slaviti rođendane u najzmazanijoj i najprljavijoj igraonici na svijetu Pod noktom. Vole oni i sva ostala prljavasta mjesta i kad god nekoga posjete naprave nered nad neredima.

Radionicu je održala dječja književnica Jelena Pervan. Nakon ih je piskinja, kako je, inače, djeca zovu, upoznala s novim zgodama o Mrljeku i Prljeku, radila se bljakava fešta, tj. crtanje bljakavih slastica za Mrljeka i Prljeka.

Serija slikovnica o Mrljeku i Prljeku namijenjena je svim, a posebno onim mališanima koji žele saznati što nam se sve može dogoditi ako ne održavamo redovito higijenu.

Jelena Pervan, po zanimanju novinarka, iza sebe ima veće jedanaest knjiga za djecu. Nekoliko godina radila je kao pisac kreativnih tekstova te asistent na programu za djecu s teškoćama u razvoju u Udruzi Crveni Nosovi klaunovidoktori.

Osnivačica je Hrkalove školice kreativnog pisanja i suosnivačica školice pisanja za djecu s teškoćama u čitanju i pisanju Superjunaci pišu. S književnim programom Čarapica Pričalica obilazi rehabilitacijske ustanove i održava programe senzoričkog pripovijedanja djeci.

Takvim se kreativnim radionicama promovira važnost čitanja, kao i ljubav prema čitanju i pričanju priča, što se potiče interaktivnim druženjima književnika s djecom.