vijesti www.metkovic.hr

 Koncert

Tradicija se nastavlja – Božićno-novogodišnji koncert Gradske glazbe Metković

Metković, 22.12.2019. - Kulturni dio Prosinačkih svečanosti uglavnom završava Božićno-novogodišnjim koncertom Gradske glazbe Metković, koji kazališnu dvoranu GKS-a ispuni veselim notama. Sinoć je naša Glazba pod ravnanjem Damira Karačića nastupila pojačana nekolicinom iskusnih glazbara iz Trebižata i Mostara, što je pridonijelo ukupnom zvučnom ugođaju.

Program, koji je vodila Romana Gabrić, sastojao se od spleta popularnih melodija i božićnih pjesama, a na kraju je izveden neizostavni Straussov 'Radetzky marš'. Kao dodatak glazbari su izveli 'Večer na Robleku', koje će se stariji sjećati kao instrumentala na A strani singlice na kojoj je bio i legendarni 'Osmijeh' Grupe 220 iz 1967. Tradicija je postala i to da Glazba na koncert pozove goste pa je sinoć nekoliko božićnih pjesama otpjevao VIS 'Viatores' iz Župe sv. Nikole biskupa.

Božićni je koncert uvijek prigoda za predstavljanje najmlađih glazbara jer im to bude prvi javni nastup. Ove godine to su flautistica Mia Šiljeg i saksofonist Duje Mustapić. Želimo im upornost u radu i da se ugledaju u najstarijega aktivnog člana Glazbe Stipana Borovca.

S radom Gradske glazbe Metković publiku je upoznao predsjednik Društva Nikica Volarević, čestitajući im nadolazeće božićne blagdane i zaželjevši im sretnu novu godinu.