vijesti www.metkovic.hr

 Obrazovanje

Metoda 'Persona Doll' za rad s djecom u DV Metković

Metković, 17.12.2019. - U Dječjem vrtiću Metković 13. i 14. prosinca održana je edukacija Metoda 'Persona Doll' za rad s djecom na uvažavanju različitosti. Edukaciju su održale voditeljice iz Pučkog otvorenog učilišta Korak po Korak iz Zagreba.

Metoda 'Persona Doll' poznata je kao jedna od najmoćnijih i najvrjednijih za rad s djecom na poštivanju i prihvaćanju različitosti. 'Persona Doll' (lutka-osoba) pomaže djeci da izraze svoje osjećaje i mišljenje o diskriminirajućim situacijama i doživljajima koje im 'ispriča' lutka, te tako uče uočavati nepravdu, zauzimati se za sebe i za druge, jačati emocionalnu pismenost, razvijati samopoštovanje i izgrađivati vlastiti identitet.

Edukacija je održana u sklopu projekta„ Za skladnije i ugodnije predškolske dane u Dječjem vrtiću Metković“ UP.02.2.2.08.0020. Projekt provodi Grad Metković u partnerstvu s Dječjim vrtićem Metković, koji se financira iz Europskog socijalnog fonda u sto postotnom iznosu, unutar Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. Vrijeme provedbe projekta je 30 mjeseci. Ukupna vrijednost projekta je 6.083.886,65 kuna.