vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Novosti iz Karate-kluba Metković

Metković, 17.12.2019. - U nedjelju je Karate-klub Metković nastupio na dvjema karate-ligama, matičnoj Dalmatinskoj u Poličniku kraj Zadra i Hercegovačkoj u Širokom Brijegu. U Poličniku je pod vodstvom trenera Dina Žderića i pomoćnoga trenera Ante Krstičevića nastupilo osam natjecatelja i osvojilo ukupno četiri zlata i dva srebra. Nastupilo je 313 natjecatelja iz 20 dalmatinskih klubova.

Organizatori natjecanja bili su Dalmatinski odbor Hrvatskoga karate-saveza i Karate-klub Velebit.

 

Zlata za su osvojili:

Dora Galov, učenice +54 kg

Duje Žderić ml.učenik +44 kg

Duje Mihaljević, ml. kadet -48 kg

Ante Leontić, učenik +55 kg

 

Srebra za su osvojili:

Lucija Utovac, kadetkinja +54 kg

Katja Jerković, ml. kadetkinje -44 kg

 

Nastupili su još Karla Pezić i po prvi put Ivan Krstičević, koji ima svega 6 godina. Iako nisu osvojili medalje, bili su i više nego dobri.

KK Metković je u ukupnom poretku za 2019. u borbama iznjedrio četiri ukupna prvaka Dalmatinske karate-lige u njihovim kategorijama, a to su: Dora Galov, Ante Leontić, Duje Mihaljević i Duje Žderić.

Također, KK Metković sajednom natjecateljicom Anjom Pokrajac nastupio je na V. kolu Karate-lige Hercegovina u Širokom Brijegu. Anja pobjeđuje sve do finala, ali u finalu ostaje neriješeno te odlukom sudaca gubi i osvaja srebrenu medalju. Konačni rezultati ukupnih pobjednika te lige bit će objavljeni na I. kolu lige u 2020. godini. Time je KK Metković završio natjecateljsku sezonu za 2019.
   

POLAGANJE ZA VIŠA UČENIČKA ZVANJA

28 polaznika karate-škole KK Metković polagalo za viša učenička Kyu zvanja, poznatija kao pojasevi. Licencirani ispitivač bio je Denis Žderić, predsjednik Komisije za pojaseve Hrvatskog karate-saveza, a s njim su polaganju nazočili treneri Dino Žderić, Zlatko Pavlović i pom. trener Ante Krstičević te predsjednik Nadzornog odbora Dario Bukvić i predsjednik KK Metković Kristijan Krstičević.

8 KYU - ŽUTI pojas položili su:Dora Jurić, Filip Glaviškić, Ana Maslać, Ana Marija Kapović, Marijan Vrnoga, Antonio Žderić, Jozo Maslać, Filip Prusac, Vid Jurković, Mila Vekić, Luka Vuica, Kristijan Dominiković, Borna Marin Vuljan, Mateo Barišić, Roko Medak, Mirijam Škegro, Mateo Škegro, Luka Odak.

7 KYU - NARANČASTI pojas položili su:

Gabrijel Turudić i Barbara Marušić

6 KYU - Crveni pojas položili su:

Petra Obradović, Josip Obradović, Lucija Obradović, Sara Leženić.

5 KYU - zeleni pojas položila je:

Gabrijela Marušić

4 KYU - plavi pojas položili su:

Petra Mačuket, Roko Perak i Marta Ćerlek.

Pokazanim zvanjem Uprava kluba više je nego zadovoljna jer novi naraštaji kluba sigurno će nastaviti putem uspjeha za koji su im temelje postavili bivši i sadašnji članovi kluba, koji su nosioci državnih i Balkanskih medalja.