vijesti www.metkovic.hr

 Kazalište

Mali makovci - zalog za budućnost kazališnog amaterizma

Metković, 16.12.2019. - Čini se da je Metkovsko amatersko kazalište osiguralo svoju budućnost. Trinaestero djece mahom osnovnoškolskoga uzrasta u subotu je na metkovskim 'daskama koje život znače' u režiji Željke Bulić Petrović odigralo predstavu 'Majčino srce'.

Pred dobro ispunjenim gledalištem nastupili su: Kjara Kežić, Ana Jerković, Lucija Vidović, Natali Talajić, Iva Jakić, Veronika Brečić, Eva Marija Petrov, Nika Kozina, Erika Malezija, Sara Ćerlek, Anja Žderić, Lana Bajo i Andrija Petrov.

Riječ je o priči koja se događa u božićno vrijeme. Djevojčicu Biserku majka je napustila dok je bila malo dijete, no odlučuje joj se vratiti. Zbog komplicirane obiteljske situacije to čini kao njezina nova guvernanta. Uostalom, vi koji predstavu niste vidjeli to možete u reprizi koja je na programu 19. prosinca u 19 sati.

Više od svega veseli činjenica da je napravljen iskorak prema djeci i mladima, među kojima će se zasigurno pronaći nositelji budućega metkovskoga kazališnog amaterizma. On je u svojoj dugoj povijesti, otkako je u sklopu Hrvatske narodne čitaonicu neretvanske 1875. utemeljena metkovska amaterska kazališna sekcija, imao sjajnih trenutaka pa će ih biti i ubuduće.