vijesti www.metkovic.hr

 Gradska uprava

Novi obračun naplate odvoza otpada

Metković, 29.11.2019. - Pod predsjedanjem Hrvoja Bebića održana je XXII. sjednica Gradskog vijeća Grada Metkovića, na čijem su Dnevnom redu bile tri točke.

1. Izvješće Mandatnog odbora i Zaključak o utvrđivanju ostavke člana Gradskog vijeća i obnašanju dužnosti zamjenika člana Gradskog vijeća.

2. Prijedlog Odluke o II. Izmjenama i dopunama Odluke o načinu pružanja javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada i biorazgradivog komunalnog otpada i usluga povezanih s javnom uslugom u Gradu Metkoviću.

3. Prijedlog Izmjene Programa javnih potreba u socijalnoj skrbi Grada Metkovića za 2019. godinu.

Vijećnici su jednoglasno prihvatili Izvješće MO o prestanku mandata Mostovom članu Gradskog vijeća Mariju Klobučiću, čiji je mandat preuzela Ana Crnčević-Kravar.

Prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o načinu pružanja javne usluge prikupljanja miješanoga komunalnog otpada i biorazgradivog komunalnog otpada i usluga povezanih s javnom uslugom u Gradu Metkoviću prihvaćen je većinom glasova, s time da je iz oporbenih redova čulo da je Prijedlog nepravedan prema domaćinstvima s manjim brojem članova te da ne uzima u obzir broj odvoza i količinu odvezenoga otpada.

Jednoglasno je usvojen Prijedlog Izmjene Programa javnih potreba u socijalnoj skrbi Grada Metkovića za 2019. godinu, kojim je isplata božićnica od 200 kn predviđena svim umirovljenicom čije su mirovine do 2200 kn. Oni čija je mirovina do 1500 kn dobit će božićnice od 300 kn.