vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Veslači s Ramskoga jezera tradicionalno s medaljama

Metković, 27.8.2019. - Veslački klub Rama u nedjelju je bio domaćinom VII. regate na Ramskom jezeru Lake to lake i IV. minikup regate Veslačkoga saveza Dalmacija, koja je održana kod Veslačkog centra na Šćitu. Po iznimno lijepu vremenu i odličnim uvjetima na regati na Ramskom jezeru uz VK Neretvanski gusar nastupili su veslači iz VK Rama, HVK Mornar, HVK Gusar, VK Croatia, HVK Marina-Kaštela i VK Zagreb.

– Već tradicionalno, naši kadeti pri završetku veslačke sezone na Rami borave nekoliko dana u sklopu te regate pa je tako bilo i ovoga ljeta. Prije regate veslači su obavili nekoliko veslačkih treninga, a bilo je i dovoljno vremena za izlet u prekrasnu prirodu u okolici jezera te već tradicionalno kupanje u samom jezeru. Domaćin se zaista potrudio da nas ugosti i ovim putem im se još jednom zahvaljujemo – ističu u VK Neretvanski gusar.
   

Rezultati:

  • Željko Deak u skifu u kategoriji juniori B osvojio je 3 mjesto;
  • Luka Popović i Marin Plećaš (dvojac na pariće) u kategoriji kadeti A osvojili su 3. mjesto;
  • Gabriel i Matej Šiljeg, Ante Filipović, Roko Mijić i korm. Jakov Petrov u četvercu na pariće (GIG) kadeti B osvojili su 1. mjesto;
  • Martino Babić u skifu u kategoriji kadeta B (2006.g.) osvojio je 2. mjesto;
  • Nikola Mijić u skifu u kategoriji kadeta B (2007. g.) osvojio je 1. mjesto;
  • Ivan Obrvan i Gabriel Gluščević u dvojcu na pariće u kategoriji kadeta B (2006.g.); Šime Popović i Željko Deak u dvojcu na pariće u kategoriji juniora B osvojili su 2 mjesto.

Dan prije u Zadru, održano je osmi Jadranov veslački dvoboj osmeraca. Ove godine u petnaest utrka nastupilo je ukupno osamnaest osmeraca. Atraktivnosti natjecanja sigurno je pridonijelo utrkivanje pod svjetlima reflektora, jedino takve vrste u Hrvatskoj. VK Neretvanski gusar nastupio je s dvije posade (mix i otvorena), osvojivši oba puta srebrene medalje.