vijesti www.metkovic.hr

 Inicijative

Most NL: Svatko ima pravo na čistu i pitku vodu

Metković, 23.8.2019. - Aktivisti Mosta NL jučer su u Metkoviću počeli s potpisivanjem peticije za inicijativu 'Vodu u Ustav', što ju je uz podršku 34 saborskih zastupnika Most pokrenuo u Saboru i traži da se o njoj do 1. studenog raspravi u Saboru.

Na mjesto potpisivanja peticije u Ulici Ante Starčevića došao je i predsjednik Mosta i potpredsjednik Sabora Božo Petrov te za predstavnike medija dao kraću izjavu.

– Skupljamo potpise podrške građana Hrvatske zato što želimo svima i Ustavom osigurati čistu i pitku vodu na što svi mi imamo pravo. Pozivam sve ljudi da nam se pridruže jer je ova inicijativa je vrijedna borbe. Ona danas služi nama a u budućnosti i svim generacijama koje dolaze, izjavio je jutros u Metkoviću Božo Petrov, predsjednik Mosta NL.

Inicijativa ide za tim da se u Ustav RH unese sljedeći tekst: „Svatko ima pravo na čistu i pitku vodu. Vodni resursi su opće dobro kojim upravlja država. Opskrba kućanstva pitkom vodom i vodom za kućanstva je neprofitna komunalna djelatnost koju osiguravaju javni isporučitelji. Komunalna djelatnost opskrbe vodom uređuje se zakonom.“