vijesti www.metkovic.hr

 Tradicija

Vučići dominirali na Neretvi

Metković, 5.8.2019. - Brojni gledatelji u subotu su s obale i s mosta pratili natjecanje u skokovima u Neretvu, što ga je 16. put organizirala SKU 'Ispod mosta'. Krunu u najatraktivnijoj disciplini ponio je Luka Vučić, kojemu je pobjednički pehar i sponzorske darove predao predsjednik Udruge Ivica Jakić.

Natjecanje je bilo podijeljeno u četiri kategorije. Među najmlađima najbolji je bio Bepo Kljusurić, a za njim Josip Prović i Emanuel Vidović. Priznanje je dobio i najmlađi skakač Andrej Pezić.

U uvijek atraktivnoj utrci za pršut vidjeli smo rekord. Atletski građen Ivan Vučić za samo 22 sekunde s obale je doplivao do konopa i uzanj se popeo do mosta. Pršut i dar predao mu je tajnik Sportske zajednice Mladen Jakić.

S velike skakaonice nakon dvije serije pobjedu je odnio Jure Pavić. Drugi je bio Josip Daničić, a treći Igor Erceg. Njima je medalje i darove predao veteran u skokovima i višestruku pobjednik Šime Manenica.

Za kraj je ostavljena 'kraljevska' disciplina – skokovi s mosta. Gotovo svi su bili izvrsni pa su suci; Željana Muslin, Šime Manenica, Jure Volarević, Besim Perdeda i Ruđer Bošković imali težak posao. Na kraju je najviše bodova dobio Luka Vučić, zatim Igor Erceg i Marko Manenica.

Program je na svoj osebujan način vodio Goran Komazin Meka.

Mi smo posegnuli za našom fotoarhivom te pronašli do sada neobjavljene fotografije s prvih skokova 2004. godine pa ih donosimo na kraju fotopriloga. Snimljene su fotoaparatom od tadašnjih vrtoglavih četiri megapiksela.