vijesti www.metkovic.hr

 Kazalište

Ugodna kazališna večer uz Neretvu

Metković, 2.8.2019. - Lijepo je bilo vidjeti da i kazališna predstava može solidno popuniti veliko gledalište Ljetne scene GKS-a, koje ima više od 700 mjesta. To je sinoć uspjelo Teatru Gavran, koji je u organizaciji Ustanve za kulturu i sport gostovao s predstavom 'Sve od ženama', najizvođenijega komada trenutno najizvođenijega hrvatskog komediografa Mire Gavrana.

Riječ je o složenoj predstavi od pet priča, u kojoj tri glumice (Lana Gojak, Kristina Krepela i Mirela Videk Hranjec) igraju po pet puta. Priče Samo prijateljice, Karijera, Ljubav, Vrtić i Dom umirovljenika odigrane su s brzim prelascima, što je predstavu (režija Mladena Gavran) učinilo dinamičnom, bez praznoga hoda. Naravno, bilo je i pregršt smijeha pa je publika s kultnoga metkovskoga kazališnog mjesta otišla iznimno zadovoljna.

Inače, predstava je premijerno igrana diljem svijeta, od Buenos Airesa do Mumbaija. Nakon pedeset premijera i tri tisuće repriza, koje su imale više od sedamsto tisuća gledatelja, ta se komedija ponovno igra u Hrvatskoj, nakon što je praizvedena 2000. godine.