vijesti www.metkovic.hr

 Obljetnice

Četvrt stoljeća privatnoga ljekarništva u dolini Neretve

Metković, 25.7.2019. - Davne 1994. godine otvorena je u Metkoviću Ljekarna Draženović, prva privatna ljekarna na našim prostorima, koja ove godine obilježava 25 godina rada.

Slijedilo je otvaranje druge ljekarničke jedinice, u Metkoviću na desnoj obali Neretve, što je bio davni san mag. pharm. Zdenke Draženović, još od dana kada je radila u Gradskoj ljekarni. Priča je zaokružena i trećom ljekarničkom jedinicom, Ljekarnom Neven u Pločama, te je time poštujući Pravilnik za osnivanje ljekarni Ministarstva zdravstva (udaljenost i broj osiguranika) ravnateljica Ustanove svojim korisnicima i pacijentima osigurala dostupnost lijekova i ostalih preparata koji se prodaju u ljekarni.

– U duhu našeg slogana Brinemo o Vašem zdravlju dostupni smo u dugom radnom vremenu. Pravo na dežurstvo nemamo budući da je ono predviđeno za gradove s više od 40.000 osiguranika. Zbog popunjenosti mreže ljekarničke djelatnosti u Opuzenu, kao posebnu jedinicu izvan Ustanove otvorili smo Specijaliziranu prodavaonicu lijekova i medicinskih proizvoda uz dozvolu HALMED-a. Time smo građanima Opuzena ponudili barem dio asortimana.

Danas naša Ustanova sa Specijaliziranom prodavaonicom zapošljava 29 djelatnika, od toga 12 magistara farmacije, 13 farmaceutskih tehničara, dva djelatnika računovodstva i dva tehnička djelatnika. Bez obzira na to što nemamo dežurstvo i pripravnost, naši zdravstveni djelatnici u hitnim slučajevima pružaju usluge bez naknade, bilo da nas zamole liječnik ili pacijent.

Organizacijom predavanja i radionica izvan Metkovića i u našem Edukacijskom centru stalno ulažemo u edukaciju zdravstvenih djelatnika. Osobito smo ponosni što u našim redovima imamo članicu Vijeća Hrvatske ljekarničke komore, predsjednicu Podružnice HLJK za Dubrovačko-neretvansku županiju te predsjednicu Sekcije za privatno ljekarništvo Hrvatskog farmaceutskog društva.

Ovim osvrtom htjeli smo podsjetiti žitelje naše doline na kronologiju početaka našega rada te zahvaliti na dugogodišnjem povjerenju uz koje smo se razvijali, a koje nastavljamo graditi i dalje, s ljubavlju prema našoj profesiji – rekla nam je vlasnica i bivša ravnateljica gđa Zdenka Draženović.