vijesti www.metkovic.hr

 Maraton lađa

Stablini Kup Sv. Ilije 2019.

Metković, 22.7.2019. - Udruga lađara Stablina pobjednik je VI. Kupa Sv. Ilije, koji je i ove godine organizirala UL Jerkovac. Oni su u završnome dvoboju bili bolji od UL Gusari Komin, dok je Crni put za dlaku pobijedio lađare Gospe Karmelske iz Krvavca.

U kvalifikacijskoj utrci na pet kilometara, u kojoj su se tražile četiri najbrže ekipe za završne dvoboje, uvjerljivo je pobijedio Crni put pa je njihovo ispadanje u polufinalu protiv Stabline (četvrti u kvalifikacijama) bilo svojevrsno iznenađenje. U drugome polufinalnom dvoboju kominski Gusar pobijedio je Gospu Karmelsku te se plasirao u finale.

Crni put je u borbi za treće mjesto za dlaku pobijedio Gospu Karmelsku. Pobjednika je trebalo utvrđivati fotofinišem. Borba se vodila i za prvo mjesto. Ipak, Stablinari se za pola dužine lađe bili bolji od Kominjana i tako osvojili ovogodišnji Kup Sv. Ilije, koji nosi i titulu Kup grada Metkovića.

Od ostalih ekipa nastupile su: Hrvatska ratna mornarica, KUU Škrapa, Momići, Veterani IV. gardijske brigade, Sv. Ilija Metković, Sv. Ilija 2 Metković, Jerkovac Metković i Jerkovac juniori Metković.