vijesti www.metkovic.hr

 Gradska uprava

Svečana sjednica Gradskoga vijeća

Metković, 21.7.2019. - Uoči Dana grada Metkovića i Sv. Ilije u GKS-u je pod predsjedavanjem Hrvoja Bebića održana svečana sjednica Gradskoga vijeća, na kojoj je kao izaslanik predsjednice Grabar-Kitarović bio ministar obrane Damir Krstičević, ministar Tomislav Ćorić, državni tajnik Frano Matušić, župan Nikola Dobraslavić sa zamjenicima Žaklinom Marević i Joškom Cebalom te gradonačelnici i načelnici neretvanskih gradova i susjednih hercegovačkih općina.

Nakon intoniranja državne himne i minute šutnje u počast poginulim hrvatskim braniteljima, za govornicu je izišao gradonačelnik Dalibor Milan te podnio iscrpno izvješće o svemu što je gradska vlast učinila tijekom godinu dana. Naveo je i projekte koji su u tijeku te one koji će uskoro biti započeti. Više o svemu tome pogledajte u priloženoj videoprezentaciji.

Po gradonačelnikovu govoru pristupilo se potpisivanju Ugovora za Projekt Razvoj vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Metkovića vrijedan, čija je vrijednost vrtoglavih 448 milijuna kuna. Njega je u uime Ministarstva zaštite okoliša i energetike potpisao ministar Tomislav Ćorić, uime gradske tvrtke Metković d.o.o direktor Filip Dominiković, uime Hrvatskih voda direktor Zoran Đuroković te uime Grada Metkovića gradonačelnik Milan.

Okupljenima su se potom prigodnim riječima i čestitkama obratili ministar Ćorić, župan Dobroslavić i ministar Krstičević.

Slijedila je svečana dodjela priznanja Grada Metkovića z 2019. godinu. Odluke o priznanjima pročitao je predsjednik Odbora za javna priznanja Robert Doko, a nagrade je laureatima uručio gradonačelnik Milan. Dobitnici nagrada Grada Metkovića su:

  • Mate Nikolić Mida – Nagrada Grada Metkovića za životno djelo
  • dr. Vlado Krmek – Nagrada Sv. Ilija u području zdravstva
  • dr. Rasema Bubica – Nagrada Sv. Ilija u području zdravstva
  • Nela Orlović – Nagrada Ilija u području humanitarne djelatnosti
  • Franjevačka mladež Metković – Nagrada Ilija u području humanitarne djelatnosti i volonterstva
  • Mješovita klapa Sveti Nikola – Nagrada Narona u području kulture
  • prof. Gordana Nikolić – Nagrada Narona u području obrazovanja
  • Jozo Veraja – Nagrada Ždral u području sporta (posmrtno)

U njihovo ime zahvalio je dr. Vlado Krmek.

Program Sjednice vodila je Romana Gabrić, a Mješovita klapa Sv. Nikola sudjelovala je u glazbenome dijelu.