vijesti www.metkovic.hr

 Koncert

Večer filmske glazbe i stranih uspješnica

Metković, 12.7.2019. - Pod ravnanjem Slobodana Begića sinoć je u Gradskom parku koncert održao Pop-orkestar Dubrovačkoga simfonijskog orkestra, koji je na repertoaru imao filmsku glazbu te strane uspješnice pop, rock i latino glazbe.

Pred više od tri stotine posjetitelja koncert su otvorili djelom Karla Jenkinsa 'Palladio' te nastavili glazbom iz Igara prijestolja. Publika je mogla čuti glazbu iz filmova Kum, Sjećanja jedne gejše, Miris žene i New York, New York te pjesmu Sway, korištenu u više filmova i TV serija. Poseban blok bio je posvećen oskarovcu Henryju Manciniju, autoru kompozicija Pink Panther i Moon River iz filma Doručaak kod Tiffanyja, a odsvirani su i potpuriji s pjesmama Abbe i Beatlesa. Čula se i latino-glazba, vječni Volare i Perfidia, poznata u izvođenju Andrea Bocellija itd. Kao solist na trubi nastupio je Džemal Cakić, a većinu aranžmana potpisuje Damir Butigan.

Koncert je u sklopu Metkovskoga ljeta priredila Ustanova za kulturu i sport, uz financijsku pomoć Grada Metkovića i Dubrovačko-neretvanske županije.