vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Jerkovčankama zlato, a dječacima Metković Mehanike tri srebra

Metković, 31.3.2019. - To je trebalo vidjeti! Više od 600 malih rukometaša i rukometašica iz 56 rukometnih klubova Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore nastupilo je jučer u organizaciji RK Metković Mehanika u Gradskoj športskoj dvorani na Međunarodnome turniru u minirukometu za mlađe uzraste.

Bilo je gotovo nemoguće pratiti taj rukometni šušur na parketu jer su se usporedo igrale i po tri utakmice, no vidjelo se puno pravoga rukometa. Naravno, sukladno uzrastu. „Ginuli“ su rukometni tići za svaku loptu, bilo je i suza i radosti, no to je dio sportskoga kaljenja.

Nakon igara po skupinama, odigrane su finalne utakmice u kojima je među metkovskim klubovima najviše uspjeha imao ŽRK Jerkovac, koji je u kategoriji djevojčice 2008. i mlađe osvojio zlato, ispred Izviđača i Maestrala II.

U kategoriji dječaci 2008. zlato je otišlo u Gospić, dječacima iz Metković Mehanike pripalo je srebro, a ljubuškome Izviđaču bronca.

U kategoriji dječaci 2009. Metković Mehanika II osvaja srebro. Bolji je bio Gospić, a treće mjesto pripalo je gostima iz Bijeljine.

U kategoriji dječaci 2010. zlato je otišlo na Korčulu, srebro su u Metkoviću ostavili dječaci Metković Mehanike, a bronca je otputovala u crnogorski Herceg Novi njihovom Maestralu.

Medalje, priznanja najboljima i pehare pobjednicima uručio je predsjednik Uprave RK Metković Mehanika Stanko Vidović.