vijesti www.metkovic.hr

 Gradska uprava

Metkoviću nepovratna sredstva za poticanje zapošljavanja mladih

Metković, 27.3.2019. - Kako je jučer na svome FB profilu objavio metkovski gradonačelnik Dalibor Milan, Grad Metković je osigurao novih nepovratnih 420.160 kuna za poticanje zapošljavanja mladih.

– Danas smo u Zagrebu potpisali Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava s Ministarstvom rada i mirovinskog sustava za projekt „Povećanje zapošljivosti u dolini Neretve“ unutar Poziva „Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja-Faza III“. Projekt je prijavljen u partnerstvu s Općinom Kula Norinska ukupne vrijednosti u iznosu od 420.160 kuna. Osnovna svrha projekta je značajno doprinijeti jačanju kapaciteta i mogućnosti zapošljavanja nezaposlenih osoba u Gradu Metkoviću i dolini Neretve te uspostava i provedba aktivnosti u sklopu ustanovljenog i opremljenog Kluba za zapošljavanje u Gradu Metkoviću u kojem će se provoditi aktivnosti edukacija i osnaživanja ciljnih skupina, s naglaskom na nezaposlene mlade ljude. Projekt se u potpunosti financira iz Europskog socijalnog fonda.

Ovim putem bih pohvalio i Srednju školu Metković te Udrugu osoba s invaliditetom PRIJATELJ koji su također danas potpisali ugovore o dodjeli sredstava s Ministarstvom rada i mirovinskog sustava – napisao je Milan.