vijesti www.metkovic.hr

 Obrazovanje

Projekt Putovima malih mjesta

Metković, 22.3.2019. - U sklopu Projekta Putovima malih mjesta u Srednjoj školi Metković održane su dvije radionice: Uvod u fotografiju i Poduzetništvo turističke destinacije.

Djeca i mladi su se na radionicama upoznali s osnovama fotografiranja, što čini dobru fotografiju, te o tome kako poboljšati promociju svoga mjesta da bi se riješilo relativno zaostajanje ruralnog turizma na ovim područjima doline Neretve.

Opći cilj projekta je povećati mogućnosti djeci i mladima da izvan redovitoga odgojno-obrazovnog sustava novim inicijativama steknu znanja i vještine te da usvoje primjerena stajališta i poboljšaju kvalitetu života.

Djeca i mladi još će u sklopu akcijskoga istraživanja pronaći autentičnost i specifičnost namirnica, običaja, nalazišta i sl. u ruralnim zajednicama te stvoriti nove proizvode odnosno stvoriti nova jela s inovativnim odabirom namirnicama, koje će kasnije ukomponirati u turističku ponudu kako bi se potaklo brendiranje mjesta po autentičnim namirnicama, jelima, običajima, nalazištima i sl.

Projekt financira Ministarstvo znanosti i obrazovanja, a provodi ga Udruga DOBRA u partnerstvu sa Srednjom školom Metković, Srednjom poljoprivrednom i tehničkom školom Opuzen, Osnovnom školom Stjepana Radića, Osnovnom školom fra Ante Gnječa Staševica, Osnovnom školom Ivo Dugandžić Mišić Komin, Gradom Metkovićem i Općinom Zažablje.