vijesti www.metkovic.hr

 Obrazovanje

Neretvani najbolji na županijskome LIK-u

Metković, 12.3.2019. - Na drugome katu Gradske knjižnice Metković, u multimedijskoj dvorani, jučer je u organizaciji OŠ don Mihovila Pavlinovića otvorena izložba učeničkih radova s 21. Županijskoga natjecanja LIK 2019. Od ukupno 80 radova iz 22 škole izloženo je njih 43, među kojima tri najbolja i osam pohvaljenih.

Učenici su stvarali na temu Zaštićene životinje moga kraja u tehnici kolaža. Prosudbeno povjerenstvo, na čelu s učiteljicom Likovne kulture i Dubravkom Šešelj, radove je ocjenjivalo pod šifrom te donijelo odluku da je najbolji rad Petre Batinović (VIII. r. OŠ don Mihovila Pavlinovića u Metkoviću, mentorica prof. Dubravka Šešelj). Drugo je mjesto osvojila Doris Žderić (VIII. r. OŠ Vladimir Nazor Ploče, mentorica prof. Marija Čupić-Senta), a treće Ante Postrimovski (V. r. OŠ Opuzen, mentorica prof. Nediljka Penović). Ta tri rada bit će upućena na Državno natjecanje LIK 2019., koje će se od 10. do 12. travnja održavati u Školi za primijenjenu umjetnost u Rijeci.

Prije otvaranja izložbe i predstavljanja najboljih učenika i njihovih mentora, prigodan glazbeni program izveli su učenici Osnovne glazbene škole Metković Antun Vugdelija, Mihael Dodig, Ana Sušak, Željka Jerković, Ana Kiridžija i Petar Bubalo, kojima su mentori Ivica Maslač, Željko Mandarić i Mihaela Pavlović.

Izložbu su postavili učitelji Likovne kulture Ante Leko, Marija Sršen, Marija Čupić Senta i Nediljka Penović.