vijesti www.metkovic.hr

 Rukomet

RK Metković Mehanika svladao novajliju u ligi RK Trogir

Metković, 12.3.2019. - Nakon domaćega vodstva Trogirani su poveli s dva gola razlike pa je sve do kraja prvoga poluvremena uslijedila igra uzajamnog stizanja i prestizanja, premda su domaći dobrim dijelom bili u vodstvu, čak i tri gola razlike. Ipak, na odmor se otišlo pri rezultatu 14:14.

Gosti na početku drugoga poluvremena golom Plazibata, najboljega strijelca utakmice (7), prelaze u minimalno vodstvo, no to je bilo posljednji put na utakmici. Proradio je Bezer pa Buntić pa Marević i Marić te se vodstvo domaćih pomalo povećavalo, sve do četiri gola razlike. Na kraju je na semaforu stajalo 26:23 za RK Metković Mehanika.

Četiristotinjak gledatelja zadovoljno je napustilo dvoranu, s time da treba napomenuti kako je Klub novac od ulaznica donirao obitelji pok. Joze Veraje. Među gledateljima bili su u svojim dresovima i igrači ONK Metković, kojima je pok. Jozo bio trener.

Strijelce je kod domaćih s pet pogodaka predvodio Buntić, po četiri su dodali Cvitanović i Bezer, po tri Marić, Kozina i Marević, dva Kolvrat i jedan Čupić. Kod gostiju najviše muke domaćima zadavali su Plazibat, Jakeljić i Perkušić.

Nakon 15. kola RK Metković Mehanika je na 5. mjestu s 18 bodova, koliko imaju bolje plasirani Buzet i Mornar iz Crikvenice. Sljedeće kolo Metkovci igraju u Buzetu.