vijesti www.metkovic.hr

 Prosvjed

GI Sinovi i kćeri Neretve poziva danas na mirni prosvjed

Metković, 2.3.2019. - GI Sinovi i kćeri Neretve uputila je poziv građanima doline Neretve da im se danas pridruže u mirnome prosvjedu ispred Hotela 'Merlot' u Podgradini. Poziv prenosimo u izvornom obliku.
   

Poštovani stanovnici Doline Neretve!
Ovim putem Vas OBAVJEŠTAVAMO da dana 02.03.2019godine,Subota u vremenu od 14h,do17h ispred "Hotela Merlot"u Opuzenu(Podgradina).Održat će se mirni prosvjed sa zatvaranjem državne ceste D-8 legalnim putem preko pješačkog prelaza zbog.
-Nepoštivanja Ustava RH.
-Nepoštivanja Zakona o zdrastvenoj zaštiti RH.
-Ugrožavanja sigurnosti stanovništva Doline Neretve, djela Splitsko-dalmatinske županije,Pelješca i otoka sa navedenog geografskog područja.
G.I Sinovi i Kćeri Neretve ja dala priliku da se ustroji zdrastveni sustav po zakonima RH koji se moraju poštivati.
Nažalost moramo Vas obavjestiti,da nikoga nije briga i daju nam mrvice nepoštivajući kriznu situaciju gdje ljudi nam umiru,zbog nebrige sustava.
Tražili smo da se DEKRETOM donese strateška odluka vlade RH i županiskih vlasti izgradnja Županiske bolnice regijonalnog značaja po čl.12 Zakona o izgradnji i razvrstavanju med.ustanova.NIKOGA NIJE BRIGA,a radi se o cca 200000stanovnika koji bi gravitirali toj bolnici jer nisu u zlatnom satu.
Tražili smo da se DEKRETOM uspostavi med.helikopterske služba u državnom vlasništvu,nikog nije briga i opet se želi pogodovat i zaustavit uspostavu državne službe.
Tražili smo 24 satnu,7dana u tjednu,zdravstvenu zaštitu.I tu su veliki problemi a javnosti se serviraju laži.Ništa se konkretno nije napravilo po ovom pitanju.
Tražili smo opremanje postojećih med.ustanova u dolini Neretve po zakonu.Ništa se nije napravilo i ne poštiva se zakon o zdrastvenoj zaštiti RH.
Tražili smo opremanje postojećih ordinacija i Hitne medicinske pomoći krvnim analizatorima(Hematološkim aparatima)ništa se nije napravilo,nastavilo se pogodovat biokemičarskom lobiju.Davno je ministar reko da je to gotova stvar,vidimo iz izjava da nije.
Tražili smo model(stimulans)za privlačenje lječnička za rad u Dolini Neretve i dodatne specijalizacije deficitarnih struka,NIKOG NIJE BRIGA za devastirani med.kadar.
Tražili smo da se koncesijonari u zdrastvu uvedu u red i posluju sukladno važećim zakonima RH.Ni po tom pitanju se ništa ne događa jer im je data sloboda te su na taj način diskriminirani lječnici pri javnom zdrastvu.
Tražili smo od Hrvatske liječničke komore da poštuje zakon i napravi izvješće sukladno važećim zakonima lječnicke struke.Ni po ovom pitanju se ništa nije dogodilo ostavili su u opticaju izvješće koje nije napravljeno sukladno važećim zakonima lječnicke struke.
Tražili smo da se izgradi Helidrom za Dolinu Neretve te da se svaki grad u Dolini Neretve pokrije sa osvjetljenim helistopima a sve po zakonu RH koji se ne poštuju.Po ovom pitanju se ništa ne RADI.

Ustavno pravo na život ni pod kojim se uvjetima ne smije ograničiti, a obzirom da Ustav posebno štiti djecu te da svima jamči pravo na zdravstvenu zaštitu, Ministarstvo zdravstva i Županijske vlasti POZIVAMO NA ODGOVORNOST.
Ovo je KRIZNA situacija!!!
Dosta je LAŽI I OBMANA.
Pratimo slučaj obitelji BEBIĆ i dr.Ksenije Kaleb, nezadovoljni smo učinjenim od strane državnih institucija u rasvjetljavanju istine.Sve se zna.

Ovim putem pozivamo stanovništvo Doline Neretve na mirni prosvjed u Opuzenu sa porukom"OBITELJ ISPRED SVEGA".
Izborit ćemo se za USTAVOM zajamčenu med.sigurnost po svim zahtjevima G.I Sinovi i Kćeri Neretve.
Ovim putem pozivamo:policiju,vojsku,vatrogasce,med.osoblje,veterane gardijskih brigada(116 brigada,4brigada)da stanu uz nas za dobrobit svih a pogotovo OBITELJI.
Ovaj put SVI pozovimo SVOJE PRIJATELJE da svi dođu jer je pet do podne.
Budite dostojanstveni i odlučni taj dan a IZAĐITE ZA SVOJU DJECU,BAKE,DIDOVE,MAJKE I OČEVE jer ovako se nesmiju ugroziti ljudska prava po pitanju zdrastva u dolini Neretve.

S poštovanjem G.I Sinovi i Kćeri Neretve