vijesti www.metkovic.hr

 Rad udruga

Proljetne alergije dišnog sustava

Metković, 2.3.2019. - Udrugu Otac Ante Gabrić posjetila je dr. med. Darka Volarević, spec. pulmologije, kako bi u sklopu ciklusa predavanja Briga o zdravlju u trećoj životnoj dobi s korisnicima razgovarala o proljetnim alergijama dišnog sustava.

Doktorica Volarević kao najčešće proljetne alergije navela je alergije dišnog sustava, proljetnu hunjavicu, alergijski rinitis i posljedično alergijsku astmu te naglasila kako je važno alergiju ne zamijeniti prehladom jer tada nekorisno i nepotrebno upotrebljavamo druge lijekove i antibiotike. Prehlada dođe i traje najčešće tjedan dana, ne javlja se u isto vrijeme, dok se simptomi alergije javljaju svake godine uzastopno u isto vrijeme. Savjetuje se da se osobe koje prepoznaju simptome alergije jave svom liječniku i provode propisanu terapiju.

Predavanje je održano u sklopu projekta Organizirane dnevne aktivnosti za starije osobe, koji na području grada Metkovića provodi Udruga Otac Ante Gabrić, a sufinanciran je sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.