vijesti www.metkovic.hr

 Manifestacije

Svečanim programom završeni Dani oca Ante Gabrića

Metković, 1.3.2019. - Završni događaj ovogodišnjih Dana oca Ante Gabrića odigrao se sinoć, na 104. rođendan oca Ante u Gradskom kulturnom središtu, gdje je izveden svečan program s projekcijom igrano-dokumentarnoga filma Preporučena posveta.

Program je započeo pjesmama Tamo gdje palme cvatu i Krist na žalu, koje je pod ravnanjem Dragana Gutića otpjevao Zbor Osnovne glazbene škole Metković. Glazbenu pratnju pružili su Matea Jurilj i Mateo Obrvan. Darko Tot je uz klavirsku pratnju Romea Hercega na saksofonu svirao Matanovićev Rondo rustico, a potom je skupina učenika OGŠ Metković izvela peruansku Pjesmu frule. Nastupili su: Ana Sušak, Željka Jerković, Petar Bubalo i Ana Kiridžija. Učenike OGŠ Metković pripremili su njihovi mentori Erna Rebić, Mihaela Pavlović i Željko Mandarić.

Za kraj je ostavljena projekcija filma Preporučena posveta, što je lani snimljen u režiji Gorana Matića, a povodom 30. obljetnice smrti oca Ante Gabrića.

Posjetitelji su u Galeriji mogli pogledati izložbu S izabranima do svetosti, na kojoj su prikazani hrvatski sveci, blaženici i sluge Božje. Izložba je otvorena do 10. travnja.

U predvorju GKS-a nakon programa je Udruga mladih Otac Ante Gabrić priredila humanitarnu akciju Sve je slađe kad se dijeli, kad se daje, na kojoj su posjetitelji mogli kupiti rižote pripravljene na neretvanski i indijski način. Jela su pripremili učenici kuhari Srednje škole Metković.

Program je vodio Ivan Menalo, a pokrovitelj Dana oca Ante Gabrića bio je Grad Metković.