vijesti www.metkovic.hr

 Poziv

Skupimo se sutra u parku i sjetimo se Vukovara i Škabrnje

Metković, 16.11.2018. - Dana 18. studenoga 2018. obilježavamo Dan sjećanja na žrtvu grada Vukovara. Večer uoči, 17. studenoga, Udruga Prijatelj i OŠ don Mihovila Pavlinovića organiziraju povorku učenika s upaljenim svijećama i prigodan program.

Povorka kreće u 18 sati ispred OŠ don Mihovila Pavlinovića i kretat će se ulicama Zrinskih i Frankopana i Andrije Hebranga te preko Lučkoga mosta do Gradskoga parka, a škole s lijeve strane Neretve (SŠ Metković, Gimnazija Metković i OŠ Stjepana Radića) kreću u 18:30 sati iz Ulice kralja Zvonimira, nastavljaju ulicama Matice hrvatske i Ivana Gundulića, također do Gradskoga parka.

Dan sjećanja na žrtvu Vukovara dan je kada se s tugom i dužnim pijetetom prisjećamo najveće žrtve Domovinskoga rata – herojskoga grada Vukovara. Ovom prigodom odajemo počast i zahvalnost svim onima koji su nesebično dali svoje živote za slobodu i neovisnost Vukovara i naše domovine Hrvatske.

Upalimo svijeću, neka iz Metkovića poteče rijeka svjetlosti i ljubavi za Vukovar – javljaju iz OŠ don Mihovila Pavlinovića.