vijesti www.metkovic.hr

 Kazalište

'Naša Annie' ispraćen ovacijama osnovaca

Metković, 10.11.2018. - U organizaciji OŠ Stjepana Radića jučer je za učenike te škole u metkovskome kazalištu dvaput odigran mjuzikl 'Naša Annie u izvedbi Dječjega ansambala splitske Udruge 'danSing'.

Splitska adaptacija brodvejskoga mjuzikla 'Little Orphan Annie', prema ideji i u koreografiji balerine Brune Reić te scenariju Nataša Božinović, smjestila je likove u naš dalmatinski prostor. Izvorno je mjuzikl 1977. nastao prema stripu 'Little Orphan Annie', koji je u američkim novina dnevno izlazio od 1924. sve do 2010.

Preko trideset malih/mladih glumaca, pjevača i plesača svojim je umijećem oduševilo svoje vršnjake iz Metkovića te na kraju predstave, uz efektan završetak, doživjelo prave ovacije. Pravi mali Broadway. Još jednom se pokazalo da djecu nije teško odvojiti od suvremenih elektronskih naprava, samo ako im se da kvalitetan i njima prilagođen sadržaj. Nadamo se da će Splićani ponovno doći te mjuzikl prikazati i drugim školama u Metkoviću i dolini Neretve jer obnovljeno metkovsko kazalište, nova scenska rasvjeta i kvalitetan razglas omogućuju takve vrhunske izvedbe.