vijesti www.metkovic.hr

 Koncert

Koncert Ansambla 'Harmonija disonance' i KUD-a 'Metković'

Metković, 30.10.2018. - Zagrebački Ansambl 'Harmonija disonance' i KUD 'Metković' održali su u subotu u kazališnoj dvorani GKS-a koncert, tijekom kojega je Hrvatska televizija snimila materijal za TV film o radu te naročite pjevačke skupine koja je nastala na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu.

Druženje našega folklornog društva i studentica s Akademije počelo je na Smotri folklora 'Na Neretvu misečina pala' 2017. godine, kada su one nastupile kao gošće Smotre. Riječ je o ženskoj pjevačkoj skupini studentica koje je okupio njihov mentor dr. sc. Joško Ćaleta, hrvatski etnomuzikolog, glazbenik i skupljač hrvatskoga tradicijskoga glazbenoga narodnog blaga. U suradnji s hrvatskim folkloristom prof. Vidoslavom Bagurom studentice su nastupile na Smotri, a već u studenome 2017. pozvale su u Zagreb Žensku pjevačku skupinu KUD-a 'Metković', koja je s njima nastupila na dvodnevnoj manifestaciji na Muzičkoj akademiji.

U petak su se studentice u Metkoviću predstavile s nizom tradicijskih folklornih napjeva, a kao gosti na koncertu su uz pratnju svoga Tamburaškoga orkestra nastupili plesači KUD-a 'Metković' te Ženska pjevačku skupina.

Koncert je imao humanitaran karakter jer je prihod od ulaznice namijenjen liječenju Marije Dominiković i Manuele Čuture. Program je vodila Romana Gabrić.