vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Srebro i bronca iz Slavonskoga Broda

Metković, 29.10.2018. - Karate-klub Metković je od početka godine sveukupno nastupio na 19 karate-turnira od Hrvatske, BiH, Crne Gore, Srbije, Slovačke, Bugarske i Slovenije. Jučer je četirima natjecateljima kadetskoga i juniorskoga uzrasta nastupio 25. Memorijalnom karate-turniru Slavonski Brod 2018, na kojem su oni osvojili po jednu srebrenu i brončanu medalju.

Srebrenu medalju osvojio je Petar Borovac, i to tako što je prvu borbu pobijedio 1:0, drugu borbu ostaje neriješeno 0:0 pa na odluku sudaca pobjeđuje 5:0, dok u finalu gubi 4:1.

Brončanu medalju osvojio je Ante Krstičević, koji prvu borbu gubi, drugu repasažnu za broncu ostaje neriješeno i odlukom sudaca pobjeđuje s 4:1.Nastupili su još Matea Bebić (gubi u prvom kolu) i Iva Vučić, koja je prvo kolo slobodna, drugo kolo pobjeđuje 5:0 odlukom sudaca, a treću borbu gubi 1:0. Protivnica ulaskom u finale vuče Ivu za repasaž te u četvrtoj Iva ostaje na rezultatu 1:1, ali zadnjih 15 sekunda gubi prednost prvoga boda te gubi odlukom sudaca 3:2.

Sljedeće natjecanje je već 4. studenoga 2018 u Splitu na Otvorenom prvenstvu Dalmacije Dalmacija open 2018, u organizaciji Splitskog karate-saveza. KK Metković na to natjecanje planira povesti 30 natjecatelja.