vijesti www.metkovic.hr

 Predstavljanje knjige

'Jesi online?'

Metković, 25.10.2018. - Šibenska stand-up komičarka, imitatorica, voditeljica i spisateljica Marijana Perinić predstavila je u Gradskoj knjižnici Metković svoju treću knjigu 'Jesi online?'.

Autoricu je okupljenima predstavila ravnateljica knjižnice Vesna Vidović, a potom je ona uvodno govorila o tome kako se počela baviti stand-up komedijom, kako ju je na izdavanje prve knjige 'Gore ne može' (za koju je rekla da će biti aktualna i za deset godina) potaknula književnica Milana Vuković Runjić. Elokventno i s tipičnim dalmatinskim šarmom Perinić je objasnila kako je nastajala zbirka priča 'Gore ne može' te kako se prihvatila pisanja romana 'Šaka suza, vrića smija’ (što je veće kriza to je smijeh potrebniji), kako je, na oduševljenje mnogih, počela imitirati predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović…

Protagonistice najnovijega romana 'Jesi online?' pet su žena koje međusobno komuniciraju putem društvenih mreža, svaka sa svojim životnim stavovima, željama, frustracijama, tajnama, lažima i bolnim istinama. Kvalitetu i aktualnost romana prepoznalo je Ministarstvo kulture, dodijelivši mu potporu za poticanje književnog stvaralaštva.