vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Neretva se dokazala protiv lidera prvenstva

Metković, 20.10.2018. - Bilo je lijepo vidjeti gotovo 500 gledatelja na Igralištu 'Iza Vage', koji su došli pratiti sraz domaće Neretve i lidera prvenstva sinjskoga Junaka i u kojemu su junacima postali domaći nogometaši.

Neretva je igrački dominirala prvo poluvrijeme, što je i okrunila pogotkom Luke Juričića u 30. minuti, no u drugome su poluvremenu gosti pokazali da nisu slučajno na prvome mjestu ljestvice. Pritisak je urodio plodom u 60. minuti, kada Petar Bašić-Šiško izjednačuje na 1:1. Nakon toga Neretva se vraća u igru, lopta se brzo premješta s jedne strane na drugu, a najbolju je prigodu u 71. minuti imao Raguž, no njegov je snažan udarac s ruba peterca uz gromoglasan uzdah s tribina proletio pokraj gola. Devet minuta kasnije Luka Juričić spretno prima loptu i kontrolira je do ruba šesnaesterca pa je snažno i precizno šalje iza leđa gostujućega vratara. Naravno, uslijedila je erupcija slavlja, ali trebalo je izdržati još neke Junakove opasne napade.

Bila je to dobra utakmica i fer igra, premda je sudac Višić sedam puta izvlačio žute kartone, Andriji Bandalu zbog prigovora dvaput pa je u 86. minuti morao izvan terena. Neretva se tako pomaknula ka vrhu ljestvice, a svoju će uzlaznu putanju sljedeće nedjelje morati dokazati protiv Neretvanca u Opuzenu.