vijesti www.metkovic.hr

 Obrazovanje

U OŠ don Mihovila Pavlinovića predstavljena Karlova 'Sreća'

Metković, 20.10.2018. - Već smo u dva navrata pisali kako se bivši učenik OŠ don Mihovila Pavlinovića Karlo Senta u svibnju našao u društvu najboljih u Hrvatskoj na Natječaju 'Moja prva knjiga' te da mu je nedavno u Domu HV-a Zrinski u Karlovcu uručena prva nagrada - tiskana autorska slikovnica.

Predstavljanje te izvrsne slikovnice, koju je Karlo sam ilustrirao, održano je jučer u školskoj knjižnici pred auditorijem sastavljenim od nastavnika i mlađih učenika. Nakon što je su dvije učenice pročitale i vizualno predstavile slikovnicu, prof. Ana Tot je pozvala Karla da mlađim kolegama ispriča kako je došao na zamisao da piše i slika slikovnicu, kako je ona nastajala, kojim se likovnim tehnikama koristio i kakvi su mu planovi. Karlo je objasnio da je motivacija došla iz njegove obitelji (ona je, zapravo, ta sreća) iz koje je dobio i punu podršku. Rekao je da mu je puno značilo mišljenje poznate dječje književnice Sanje Pilić, čije je knjige čitao tijekom školovanja i koja je uz Silviju Šesto bila članicom Ocjenjivačkoga suda. Karlo je nakon osnovne škole upisao ono što je želio, a to je Škola likovnih umjetnosti u Splitu, a kada je riječ o planovima, skromno je odgovorio da želi biti bolji.

Nakon predstavljanja slikovnice u kabinetu hrvatskoga jezika priređen je domjenak, a mi smo Karla i njegovu mentoricu prof. Katicu Salacan fotografirali pred znakovitim posterom na zidu kabineta.